10 veiligste Caribische eilanden

Steeds meer mensen vragen welke Caribische eilanden het veiligst zijn om te bezoeken. Met deze gids krijgt u een snel overzicht van waar wel en waar niet veilig is.

De afbeelding van de toeristenbrochure toont idyllische dagen op het strand, maar slechte pers over misdaad heeft de perceptie van het Caribisch gebied jarenlang gekleurd. Steeds meer mensen vragen zelfs welke Caribische eilanden het veiligst zijn? We hebben het onderzoek gedaan om een ​​aantal veelgestelde vragen te beantwoorden. Lees de hele gids of ga direct naar het eiland waarin je geïnteresseerd bent met behulp van het onderstaande menu.

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het Caribisch gebied, probeer dan accommodatie te boeken bij een van de vele veilige en gated vakantiegemeenschappen in het Caribisch gebied. Je vindt er allerlei geweldige plekken om te verblijven, van budgetvriendelijke appartementen in leuke resorts tot vrijstaande villa’s in hun eigen privélandgoed. Bovendien zijn veel accommodaties inclusief luchthaventransfers, drankjes bij aankomst en een privékok bij de prijs inbegrepen.

Bekijk de veiligste resorts in het Caribisch gebied


Dit artikel verwijst naar criminaliteit in het Caribisch gebied – voor updates met betrekking tot COVID-19 raden we u aan de websites van de relevante ambassades te raadplegen voor informatie over reisbeperkingen en gezondheidsprotocollen.


De veiligste Caribische eilanden om te bezoeken

  • Barbados
  • De Dominicaanse Republiek
  • Jamaica
  • Anguilla
  • St. Maarten / St. Martin
  • St. Barts
  • De Maagdeneilanden
  • Antigua
  • Turks- en Caicoseilanden

Heeft het Caribisch gebied een hoog criminaliteitscijfer?


Hoewel het Caribisch gebied over het algemeen een zeer veilige bestemming is, kunnen spraakmakende incidenten reizigers al snel zorgen baren. Volgens onderzoek is de angst voor criminaliteit in het Caribisch gebied echter over het algemeen overdreven.

Statistieken tonen aan dat gewelddadige misdaad zelden de ongeveer 28 miljoen toeristen treft die elk jaar het Caribisch gebied bezoeken. En meldingen van geweld zijn vooral beperkt tot binnenstedelijke gebieden waar weinig toeristen komen. Net als veel andere vakantiebestemmingen komt kleine straatcriminaliteit voor en zijn waardevolle spullen die onbeheerd achtergelaten worden op het strand, in huurauto’s of in hotelkamers kwetsbaar voor diefstal.

Om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een misdrijf, raadt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan om voorzorgsmaatregelen te nemen tijdens uw vakantie in het Caribisch gebied. Deze omvatten reizen in grote groepen, verblijven in goed verlichte toeristisch vriendelijke gebieden en niet reizen met grote hoeveelheden contant geld of flitsende sieraden.


Wat zijn de veiligste Caribische eilanden om te bezoeken?


Moet ik me zorgen maken over orkanen?Je zou je hoofd in het zand moeten hebben gehad als je niets had gehoord over recente orkanen die het Caribisch gebied hebben getroffen. En het is geen geheim dat de regio vatbaar is voor regen en stormen, maar dat maakt het niet onveilig om te bezoeken.

Slecht weer in het Caribisch gebied blijft meestal beperkt tot het orkaanseizoen dat duurt van juni tot november. Maar het risico op stormen piekt over het algemeen in een nog kleiner venster, ongeveer van augustus tot oktober. Statistisch gezien is de kans groot dat u van een orkaanvrije vakantie zult genieten, zelfs als u in deze tijd van het jaar reist. Maar het loont natuurlijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en u ervan bewust te zijn dat er enkele risico’s zijn.

Wil je het niet wagen? Overweeg dan om uw vakantie buiten het orkaanseizoen te boeken. Als u graag reist tijdens het orkaanseizoen, bespaart u aanzienlijk op vluchten en accommodatie in vergelijking met piekperiodes. Zorg ervoor dat u een uitgebreide reisverzekering afsluit om u te dekken als het weer u verhindert te reizen. Bekijk ook de orkaanvoorspelling voordat u op reis gaat.