Welke schoenen neem je mee op vakantie?

Ga jij een mooie reis maken? Dan kunnen goede schoenen uiteraard niet ontbreken. Of je nu gaat backpacken, stedentrippen of genieten van een zonvakantie, goede schoenen zijn ook op vakantie onmisbaar. Hieronder meer informatie over welke schoenen je mee kunt nemen op vakantie om voorzien te zijn van het juiste schoeisel.

Wandelschoenen

Ben je van plan om veel te gaan hiken of lange wandeltochten te gaan maken in de bergen, dan zijn goede wandelschoenen uiteraard een zeer goede optie. Echter zijn wandelschoenen redelijk zwaar en kosten ze dus ook veel gewicht in je koffer (wat je niet kunt besteden aan het meenemen van andere zaken). Neem dus alleen wandelschoenen mee als je bijna zeker weet dat je ze daadwerkelijk gaat gebruiken.

Sandalen

Loop je liever op sandalen dan op slippers? Dan is het handig om ook een paar sandalen in je koffer te stoppen. Kipling sandalen zijn heerlijk zittende sandalen waar je lekker op kunt slenteren tijdens je vakantie. Laat het genieten maar beginnen met de juiste schoenen in je koffer!

Sneakers

Sneakers horen eigenlijk altijd in je koffer te zitten. Sneakers kunnen zowel gedragen worden onder nette outfits, feestelijke outfits en een zomerse outfit. Tevens wegen sneakers vaak niet zoveel, wat fijn is voor het gewicht van je koffer. Ook kun je ze dragen in het vliegtuig, zodat dat weer bagage en gewicht scheelt in je koffer.

Slippers

Ga je naar een warme, zonnige bestemming? Dan zijn slippers onmisbaar om naar het strand of zwembad te lopen. Ook bij het lekker flaneren over de boulevard voelen slippers lekker bevrijdend aan je voeten. slippers wegen niets en zijn dus ook nog eens eenvoudig mee te nemen in je koffer of handbagage.

Waterschoenen

Alleen als je gaat duiken of snorkelen langs een kust met veel rotsen, zijn waterschoenen aan te raden. Is dat niet het geval, dan is het zonde van de ruimte in je koffer en kun je waterschoenen ook altijd ter plaatse nog aanschaffen. Waterschoenen zijn dus niet perse altijd noodzakelijk om mee te nemen op vakantie.

Nette schoenen

Wil je graag nette schoenen meenemen voor een avondje uit of een stapavond op vakantie? Bedenk dan goed of je in plaats daarvan niet gewoon je sneakers kunt gebruiken. Dat scheelt weer ruimte en gewicht in je koffer en de kans is groot dat je nette schoenen niet vaak zult dragen tijdens je vakantie.