Veilig op reis

Ik ben een van die mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan het proberen om alles mee te nemen wanneer ik reis, lokaal of internationaal. Ik eindig mijn bagage vol met overtollige spullen. Zelfs mijn sporttas is behoorlijk zwaar met te veel van alles! Door de jaren heen heb ik echter een paar tips van mijn ouders geleerd om veilig en licht te reizen.

Veiligheidstips: persoonlijke veiligheid en de beveiliging van uw bezittingen.
Ga veilig op reis met Stadskliniek

1. Onderzoek. Doe een beetje onderzoek naar de plaats die u gaat bezoeken om de cultuur te leren kennen. Dit is waarschijnlijk een gangbare praktijk, maar ik zou het hier nog steeds willen opnemen. Er zijn bepaalde praktijken die in het ene land als onbeleefd worden beschouwd, maar in andere worden geaccepteerd. Je wilt toch niet in de problemen komen, vooral niet in een vreemd land? Het wordt bijvoorbeeld als onbeleefd beschouwd om in Thailand iets met je voet aan te wijzen of aan te raken, omdat ze het als het smerigste deel van het menselijk lichaam beschouwen.

2. Beveilig belangrijke documenten. Belangrijke documenten zijn bijvoorbeeld uw paspoort, vouchers, instapkaarten, enz. Ik raad aan om hiervoor een vak in uw tas te reserveren, zodat deze documenten bij elkaar blijven en gemakkelijker te vinden zijn wanneer dat nodig is.

3. Leg niet al uw geld op één plek. Het is nu praktisch om niet al uw zuurverdiende geld in uw portemonnee of zak te stoppen als u op reis bent. Bewaar het grootste deel van uw geld ergens veilig en plaats genoeg geld in uw portemonnee om de dag door te komen. Als je hem in je zak stopt, zorg er dan voor dat hij diep genoeg is of dat hij flappen heeft voor extra veiligheid. Daarom ben ik dol op cargoshorts of -broeken. Het heeft veel zakken met knopen of klittenband.

Ik raad je aan om een ​​binnenzak op je spijkerbroek te naaien waar je je geld veilig kunt bewaren. Ik vroeg een plaatselijke naaister om een ​​binnenzak te maken voor mijn spijkerbroek. Vraag hem / haar gewoon om een ​​klittenband toe te voegen, zodat de zak extra beveiligd is. Als je dit kunt doen met de onderkleding die je gaat meenemen, hoef je je geen zorgen te maken dat je je geld verliest of beroofd wordt. Tenzij de overvaller je natuurlijk vraagt ​​om hem al je kleren te geven. Yikes!

4. Markeer uw bezittingen. Ik heb de gewoonte om mijn spullen met stickers te markeren, vooral mijn gadgets. Ik kan mijn mobiele telefoon bijvoorbeeld meteen zien, zelfs als ik omringd ben door andere telefoons, omdat ik een vlindersticker op de mijne heb. Zelfs mijn digitale camera heeft hartstickers om een ​​onderscheidend merkteken te hebben. Mijn ouders doen dit soort markeringen met al hun spullen, inclusief bagage, pennen, containers, enz.

Plak neon oranje stickers op je bagage. De stickers zijn gemakkelijk te herkennen, vooral wanneer u uw bagage op de bagageband in de luchthaven zoekt. U kunt gemakkelijk zien of iemand het per ongeluk begrijpt.

5. Zorg voor een kopie van belangrijke documenten. Als u uw paspoort of reisvoucher kwijtraakt, is het gemakkelijker om uw eigendom te kopiëren of te verifiëren als u een duidelijke kopie bij de hand heeft. Zoals je op de vorige foto kunt zien, heb ik een fotokopie van mijn paspoort die ik altijd in mijn bagage bewaar.

6. Zorg voor een papieren versie van belangrijke nummers. Vertrouw niet op het bewaren van alle belangrijke gegevens op uw gadgets. Het is belangrijk dat u een schriftelijke kopie heeft van belangrijke contacten, zoals uw paspoortnummer, creditcardnrs., Uw creditcard (s) klantenondersteuningsnrs., Enz. Als u bijvoorbeeld uw kaart verliest, kunt u gemakkelijk contact opnemen met uw bank om alle verdere transacties via uw creditcard. Als u bijvoorbeeld alleen deze nummers in uw mobiele telefoon heeft en u uw telefoon samen met uw pasjes bent kwijtgeraakt, dan is het moeilijk om uw bank te bereiken voor hulp.

7. Scheid uw geld van uw creditcards. Ik zie de meeste mensen die hun geld samen met hun pasjes in één portemonnee stoppen. Ik raad aan ze te scheiden. Stop je pasjes in een andere portemonnee. Op deze manier hoeft u alleen uw geld op te nemen als u contant betaalt of uw kaart af te halen als u uw aankoop in rekening brengt.

8. Laat u testen op Corona voordat u op gebruik gaat. Dit kan bijvoorbeeld bij stadskliniek met een PCR test.