Van jongs af aan lekker op de fiets

Lekker op de fiets met elkaar op pad, dat doen we graag in ons land. Velen van ons maken vrijwel dagelijks gebruik van hun fiets. Al op jonge leeftijd worden we hier bekend mee gemaakt. Soms al vanaf drie jarige leeftijd gaan kinderen met hun ouders op de fiets op pad. Fietsen is een duurzame manier van vervoer. Ons milieu lijdt er niet onder, zoals dit met de auto bijvoorbeeld wel het geval is. Fietsen is gezond doordat het je beweging in de buitenlucht biedt. Kortom een degelijke fiets is belangrijk voor je kind. Goede fietstassen voor kinderfiets kunnen hierbij heel praktisch zijn. Wanneer je naar school gaat, kun je er boeken in kwijt. Ook voor een kleine boodschap of tijdens een dagje uit op de fiets kunnen fietstassen voor kinderfiets handig zijn. Je kind zal veel plezier hebben van een goede fietstas!

Waar moet een fietstas voor kinderen aan voldoen?

Een fietstas voor kinderen heeft andere belangrijke kenmerken dan een fietstas voor een volwassenen. Ten eerste is een fietstas voor een kind van een kleiner formaat, waardoor hij goed op de fiets bevestigd kan worden. Een fietstas moet altijd veilig zijn, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Dit betekent bijvoorbeeld een stevige bevestiging aan de bagagedrager. Ook moeten loshangende riemen of koordjes worden vermeden. Deze kunnen tussen de spaken komen met alle gevolgen van dien. Voor kinderen is het prettig wanneer de fietstas in handige compartimenten is ingedeeld. Een paar afzonderlijke vakjes geven meer overzicht dan 1 groot vak. Hierdoor kunnen ze vaak beter hun spullen terugvinden in de tas. Tot slot is het prettig wanneer de fietstas van je kind waterafstotend is. De spullen die vervoerd worden, blijven dan ook lekker droog.

Voor kinderen is een mooie vormgeving van belang
Kinderen hebben vaak de voorkeur voor een hippe tas. Wat dit precies inhoudt hangt sterk af van de leeftijd, cultuur en tijdsgeest. Verschillende fabrikanten hebben een aparte collectie fietstassen speciaal gericht op kinderen. Deze collecties bieden voldoende keuze om een mooie praktische tas te kiezen, die past bij de smaak van jouw kind. Zo zijn er dubbele fietstassen verkrijgbaar voor kinderen, die aan beide zijden van de fiets opbergruimte bieden. Daarnaast zijn er de enkele varianten. Er zijn tassen in felle kleuren of juist meer neutrale tinten. De collecties bieden fietstassen met een design of juist effen van kleur. Voor jongens en meisjes van alle leeftijden zijn er verschillende passende tassen verkrijgbaar.