Op reis naar de Balearen

De zomer staat voor de deur. Veel Nederlanders brengen hun zomer door in Spanje. Het land heeft veel leuke plaatsen. Een vakantie spanje, is een vakantie die je goed zal doen. Spanje is een groot land. Zo is het land in het zuidwesten van Europa met 50.015.792 inwoners in 2020 ook goed bevolkt. Het land heeft een oppervlakte van 505.992 vierkante kilometer. Bij Spanje horen ook de Balearen, de Canarische Eilanden en de Spaanse exclaves in het noorden van Afrika. Wat is er te doen in de Balearen?

Mallorca

Mallorca, oftewel Majorca, is een eiland in de Balearen. Op Mallorca wonen er ongeveer 858 duizend mensen. De hoofdstad van het eiland is Palma de Mallorca. Dit is ook de hoofdstad van de Balearen. De officiële talen van het eiland zijn Catalaans en Spaans. Op het eiland zelf worden er echter wel meer talen gesproken. Mallorca is een populaire vakantiebestemming. Elk jaar zijn er vele Nederlanders, Duitsers en Britten terug te vinden. De meest bezochte en bekendste badplaatsen liggen in het zuiden van het eiland. Zo is de badplaats El Arenal bekend onder Nederlanders. In het noorden van het eiland ligt Alcúdia. Dit is een geliefde bestemming voor ouders die met kleine kinderen op stap zijn. Mallorca is erg goed bereikbaar. Het eiland is te bereiken met het vliegtuig. Je landt dan op de luchthaven Palma de Mallorca. Er is ook een veerboot vanuit Barcelona, Valencia of Dénia. Het is ook mogelijk om vanaf Mallorca per boot naar Ibiza te gaan. Als je op vakantie naar spanje gaat, mag je Mallorca gewoon niet overslaan.

Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza behoort ook tot de eilandengroep de Balearen. Het eiland is erg geliefd als vakantiebestemming. Het eiland staat ook bekend om het nachtleven. Zo zijn de

belangrijkste plaatsen Ibiza-stad en Sant Antoni de Portmany. Elk jaar trekken er bekende diskjockeys naar Ibiza. Dit is ook een reden dat het een populaire bestemming is voor jongeren. Ibiza heeft een oppervlakte van 575 vierkante kilometer. Hiermee is het het op dertien na grootste eiland in de Middellandse Zee. Samen met Formentera vormt Ibiza de Pitiusen. Ten noordoosten van Ibiza liggen Mallorca en Minorca.