train, railway, snow

Naar Zwitserland per trein

Het reizen met de trein wordt steeds populairder, zo kiest met er ook steeds vaker voor om naar Zwitserland per trein te reizen. Mocht jij nog op zoek zijn naar een leuke vakantie voor komende zomer? Dan kan dit absoluut een leuk idee zijn. Echter is het dan wel te hopen dat er tegen die tijd weer gereisd mag worden. We bevinden ons momenteel in de tweede lockdown en dit betekent dat alleen noodzakelijk reizen is toegestaan. Hopelijk is dit dus over een aantal maanden anders, de kans is echter groot dat dit wel het geval gaat zijn. Het vaccin is er en het is weer tijd om vooruit te kijken. Juist daarom is het nu extra leuk om alvast naar vakanties te kijken.

Waarom naar Zwitserland per trein

De meeste van ons weten dat al dat Zwitserland een prachtig land is dat enorm veel te bieden heeft. Wat veel mensen echter niet weten is dat reizen per trein ontzettend comfortabel is. Reizen per trein begint al wel populairder te worden, echter zijn er nog genoeg mensen die denken dat dit niet comfortabel is. Gelukkig is dit het zeker wel. Zo heb je bij lange treinreizen de beschikking over een eigen kamer met een lekker bed. Zo kan je tijdens de reis lekker slapen en heb je de beschikking over het nodige comfort. In een normaal vliegtuig of in de auto heb je dit natuurlijk niet. Tevens heb je in zo’n trein ook lekkere restaurants en kan je dus tijdens de reis genieten van een heerlijke maaltijd. Dit maakt het reizen niet alleen erg comfortabel, maar ook leuk!

Golden Pass

Wil jij naar Zwitserland per trein en ben jij nog op zoek naar een leuke route? Dan zou de Golden Pass route uitkomst kunnen bieden. Deze route is bijna 200 kilometer lang en is onder te verdelen in drie segmenten. De treinreis begint namelijk in Luzern en rijdt vervolgens naar Interlaken, dit gebeurt met panoramische wagons. Zo kan je tijdens de rit genieten van het Zwitserse leven. Eenmaal aangekomen in Interlaken, ga je vervolgens met standaard dienst treinen naar Zweisimmen. Vervolgens ga je weer verder met de panoramische wagons naar Montreux, een stad in Frankrijk.

Bernina Express

Mocht je naar Zwitserland per trein willen reizen, dan is de route van de Bernina Express ook een goed idee. Deze trein rijdt van Chur naar Tirano, deze plaats bevindt zich in Italië. De route is bijna 150 kilometer lang, hier doet men ongeveer vier uur over. Tevens heb je de mogelijkheid om over te stappen. Dit kan je doen in ST. Moritz, voor het laatste stuk naar Tirano. Hier doet men ongeveer twee uur over. Mocht jij voor de hele route kiezen, dan kom je maar liefst 196 bruggen en 55 tunnels tegen, dit is natuurlijk erg indrukwekkend.

Wil jij naar Zwitserland per trein? Dan is er dus veel mogelijk. Voordat je naar Zwitserland per trein gaat is het wel verstandig om op het internet reizen te vergelijken. Hierdoor kom je al snel bij de beste aanbieder uit.

Kijk voor meer informatie over treinreizen in Zwitserland op www.zwitserlandpertrein.nl.