Je wilt graag gezien worden met een hippe elektrische fiets

Heb je een hippe elektrische fiets gezien en vraag je je af of het wat voor jou is? Mensen die denken dat elektrische fietsen alleen voor senioren zijn hebben het helemaal fout, want als je er helemaal bij wilt horen heb je ook als je geen grijze haren hebt een elektrische fiets. Met een elektrische fiets kom je niet helemaal bezweet aan op school of op je werk en kun je met gemak enorme afstanden afleggen. Wil je ook zo’n stoere elektrische fiets en wil je weten over waar je rekening mee moet houden als je zo’n fiets gaat kopen, lees dan verder.

Wat is een hippe elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een iets zwaarder gebouwde fiets waar ook een motor en een accu op bevestigd zijn. De motor wordt aangedreven door de accu en kan je ondersteuning geven bij het trappen. Eigenlijk lijkt een elektrische fiets dus een beetje op een brommer, alleen heeft een elektrische fiets het verschil dat je er ook gewoon mee kunt fietsen als je dat zou willen. Tegenwoordig hoef je geen saai model meer te kopen als je elektrisch wilt fietsen want je kunt ook een hele een hippe elektrische fiets kopen in stoere uitvoeringen en sprankelende kleuren.

Als je een leuke elektrische fiets wilt kopen dan kun je, net als bij gewone fietsen, kiezen uit verschillende typen fietsen. Erg populair zijn op het moment de elektrische citybikes, een soort gestroomlijnde versie van een mountainbike met dikke banden. Er zijn ook echte mountainbikes op de markt waarmee je elektrisch kunt rijden en die je een extra steuntje in de rug geven bij een steile klim. Echt hip zijn de elektrische Fat Bikes, Choppers en Beach Cruisers die we de laatste tijd steeds vaker zien. Met deze fietsen rijd je in stijl over de boulevard zonder dat je moe wordt van het trappen.

Waar moet je rekening mee houden als je een hippe elektrische fiets wilt kopen?

Hippe elektrische fietsen zijn vaak niet goedkoop. Kijk vooraf wat je budget is om zo’n flitsende fiets te kopen, en overweeg anders om de fiets op afbetaling te kopen of te leasen. Kijk ook goed naar de kwaliteit van het frame. Veel van de cruisers en choppers kunnen harder dan 20 kilometer per uur en daar moet het frame wel tegen kunnen. Let ook op de actieradius van de accu want je wilt natuurlijk niet halverwege je tochtje langs de boulevard zonder stroom komen te zitten. Het gewicht van je elektrische fiets is ook een punt van aandacht. Als je de fiets regelmatig een paar trappen op moet tillen, dan kun je beter voor een wat lichter en kleiner model kiezen, bijvoorbeeld een handige elektrische vouwfiets die je ook makkelijk achterin de auto legt. 

Waar koop je een hippe elektrische fiets?

De betere fietsenwinkels hebben in hun assortiment meer dan alleen de saaie brave e-bike modellen. Bij VanSprint bijvoorbeeld kun je stoere choppers kopen waarmee je tot wel 45 kilometer per uur kan rijden of je kunt er een nostalgische elektrische fiets vinden met zijspan. Vraag bij je fietsenwinkel naar wat de nieuwste modellen zijn of kijk online naar wat de laatste trends zijn. Wil je ook flitsend voor de dag komen, koop dan ook zo’n hippe elektrische fiets.