Het verschil tussen LEGO, Playmobil en DUPLO

Iedereen kent LEGO, Playmobil en Duplo bouwstenen. Zowel de meisjes als jongen spelen met de bouwpakketten en je kunt voor elke leeftijd wel een geschikt pakket vinden. Wat voor merk kun je het beste kiezen en waarin verschillen deze bouwstenen? En waar kun je überhaupt uit kiezen? Hier de verschillen tussen LEGO, Playmobil en Duplo uitgelegd.

Lego

Lego valt onder de categorie bouwspeelgoed waarmee je echt kunt bouwen en waar het daar dan ook vooral om gaat. De meeste pakketten van Lego bevatten daarnaast poppetjes waarmee je kunt spelen. Echter ligt de focus bij Lego helemaal op bouwen. Er is een groot aanbod aan verschillende pakketten. Een van de voordelen van Lego is dat het heel goed is voor de ontwikkeling van de motoriek van je kind . Ook is het goed voor het krijgen van inzicht en de creativiteit van je kind. Lego bestaat met name uit hele kleine blokjes en deze kunnen aan elkaar geklikt worden. Vaak wordt de leeftijd van vier jaar gezien als een leeftijd dat kinderen kunnen beginnen met spelen met Lego. Ze snappen vanaf vier jaar de pakketten en de kleine bouwsteentjes zijn dan redelijk veilig om te gebruiken.

Playmobil

Bij Playmobil gaat het om spelen met poppetjes en het maken van een fantasierijk verhaal. Vaak hebben de poppetjes van dit merk allemaal lachende gezichtjes. Als je een Playmobil pakket koopt, dan krijg je daar vaak ook diverse accessoires, gebouwen en voertuigen bij. De bouwpakketten zijn heel makkelijk in elkaar te zetten en zijn veel makkelijker dan de pakketten van Lego. Playmobil wordt vaak gebruikt vanaf de vierde leeftijd.

Duplo

Ook Duplo, te koop bij Uniblocks, kun je zien als de categorie bouwen. Het is eigenlijk Lego, maar dan in een grotere variant. Het voordeel van Duplo is dat het zorgt voor de ontwikkeling van een fijne motoriek voor je kind. Ook stimuleert het creativiteit en inzicht. Duplo bevat grotere blokken dan Lego en moeten ook in elkaar geklikt worden. Dat betekent dat Duplo blokken veel veiliger zijn dan Lego, omdat de bouwstukken groter zijn. Je kunt Duplo al gebruiken bij een leeftijd van anderhalf tot ongeveer vijf jaar.