Het Oktoberfest in München bezoeken: handige tips

Ga je naar Duitsland dit jaar en het Oktoberfest vieren? In dit artikel een aantal handige tips waar je zonder meer wat aan gaat hebben.

Op tijd je vliegticket regelen

Vliegtuigmaatschappijen KLM en Lufthansa vliegen tijdens Oktoberfest een aantal keer per dag op München. Je doet er verstandig aan om je ticket op tijd te boeken. De reden hiervoor is omdat er veel vraag is naar stoelen. En de prijzen van een vliegticket zijn inherent aan de vraag. Wil je wat geld besparen op je vliegticket, boek dan je ticket in de middag.

Accommodatie op tijd regelen

Uiteraard moet je ook op tijd je accommodatie in München regelen, want het is tijdens Oktoberfest ontzettend druk. In de weekenden zijn alle kamers volgeboekt en hotels vragen extreme prijzen voor hele eenvoudige kamers. Het is hier een kwestie van vraag en aanbod. Boek je hotel dus een aantal maanden van tevoren en het liefst van dinsdag tot en met donderdag. Dan zullen de prijzen je nog wat meevallen.

Het regelen van een tafelreservering

Naar Oktoberfest met een grote groep en wil je zitten in een van de feesttenten? Dan moet je een tafelreservering hebben. De reservering kun je vooraf regelen bij een tent. Ga je alleen naar Oktoberfest in München of met z’n tweeën, dan heb je vaak geen reservering nodig. Dan kun je meestal makkelijk aansluiten bij een tafel, maar dan moet de tent niet te vol zitten. Wel doe je er verstandig aan om vroeg te komen, want later op de dag zijn de tenten voller.

Drink bier met mate

Het bier tijdens Oktoberfest is echt bier. Het is geen slap evenementen bier, maar bier met een alcoholpercentage van 6.5 procent in een bierpul van bijna een liter. Dit kan er dus flink inhakken, omdat de bierpullen gigantisch zijn. Daarom drink je met mate en neem je je verantwoordelijkheid. Moet je overgeven, dan is de ongeschreven regel dat je je voeten op tafel zet. Je komt dan wel in beeld en met een beetje geluk wordt je uitgelachen door de andere honderden feestgangers.