Een caravanverzekering: hoe zit dat?

Ondanks dat vliegtuigvakanties nog steeds populair zijn, worden kampeer vakanties steeds meer geliefd. Dit is duidelijk te zien aan de hoeveelheid verkochte caravans van afgelopen jaar. In alleen al de eerste 8 maanden van 2021 zijn even veel caravans verkocht als in heel 2020. Het gaat hier niet alleen om nieuwe maar ook om tweedehands caravans. In

Een vakantie is om te relaxen en niet om je veel zorgen te maken. Door je caravan te verzekeren help je jezelf al van veel zorgen af. Een caravan is een kostbaar bezit waarvan de kosten bij schadegevallen hoog op kunnen lopen. Als je jouw caravan verzekert vermijd je onverwachte hoge kosten bij bijvoorbeeld schade of diefstal.

Wat is een caravanverzekering?

Met een caravanverzekering ben je voor het grootste gedeelte verzekerd voor schade, diefstal en andere onverwachte gevallen. De verzekeraar komt je dan tegemoet door middel van een vergoeding. De verzekeraar dekt een deel van de kosten bij een schadegeval. Als je geen caravanverzekering hebt afgesloten worden de kosten niet vergoed en zijn dan natuurlijk voor eigen rekening. Een caravanverzekering is niet verplicht maar daarentegen wel aan te raden, gezien de kosten bij schade hoog op kunnen lopen. Zeker bij de caravans in het hogere segment is het handig een caravanverzekering af te sluiten. De kosten bij schade aan een nieuwere caravan kunnen vaak hoog uitvallen. Het verzekeren van een nieuwe caravan kost hierdoor maandelijks ook meer dan het verzekeren van een verouderde caravan.  

Andere verzekering nodig op vakantie met de caravan?

Een verzekering op vakantie geeft een fijn en zorgeloos gevoel. Met een caravanverzekering ben je echter niet voor alles verzekerd. Voor andere onvoorziene situaties dien je een reisverzekering af te sluiten, Met een reisverzekering krijg je hulp in onvoorziene (nood)situaties. Voorbeelden hiervan zijn het vervroegd afbreken van je vakantie door een ongeval, ziekte of overlijden. De kosten die hiermee gemoeid zijn worden vergoed door de verzekeraar. Om de beste reisverzekering te vinden kun je het beste op de volgende pagina reisverzekering vergelijken.

Een passende caravanverzekering afsluiten

Op internet kun je makkelijk en snel caravanverzekering vergelijken en vervolgens een passende caravanverzekering afsluiten. Bij het afsluiten van een caravanverzekering is het belangrijk dat je van te voren kijkt wat voor soort caravan je wilt verzekeren.

Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de aanschafwaarde van de caravan, uit welk bouwjaar die komt en waarvoor je deze caravan allemaal wilt verzekeren. Op deze manier kun je in één oogopslag zien welke caravanverzekering het best bij jou past en hoeveel deze kost.

Wat wordt er vergoed met een caravanverzekering?

Omdat je het weer op jouw vakantiebestemming niet in eigen handen hebt is er een kans dat de caravan schade kan oplopen door bijvoorbeeld storm en hagel. Mocht de verzekerde caravan waterschade, schadegevallen door storm en hagel of brandschade hebben opgelopen kan jouw verzekeraar deze kosten vergoeden.

Echter is schade niet het enige wat er kan gebeuren met jouw caravan. Ook diefstal, vandalisme en inbraak komt weleens voor. Wanneer iemand anders schade aanricht aan jouw camper worden deze kosten vergoed door de verzekeraar, mits je verzekerd bent.