ALeuke tips voor een dagje uit in Elburg

Wil je graag een dagje uit naar Elburg? Deze Hanzestad in Gelderland is zeer de moeite waard om te bezoeken. Wil je van tevoren weten wat je er allemaal kunt doen? Dan helpen we je hieronder graag aan leuke tips voor een dagje uit in Elburg. Eén ding is zeker: je kunt je prima vermaken in Elburg.

Monumenten bekijken

Ben je een liefhebber van kunst, geschiedenis en cultuur? Dan is Elburg een goede bestemming voor een dagje uit. Elburg is een oude Hanzestad, waarbij de kern nog steeds bestaat uit smalle steegjes met oude elementen en kleine huisjes. Zeker achter musea en minimaal driehonderd monumenten zijn er te vinden in en rondom Elburg. Vele musea zijn zelfs gratis toegankelijk.

Wandelen

Als je van wandelen en slenteren houdt, dan ben je in Elburg ook op een prima plek. Door de soms nog steeds middeleeuws aanvoelende omgeving, kun je lopend genieten van al het moois wat deze plaats te bieden heeft. Trek er dus lekker op uit met wandelschoenen en camera. Heb je vervolgens honger gekregen? Kijk dan eens op Hightea.nl voor een leuke high tea locatie in Elburg.

Winkelen

Naast historie, heeft Elburg ook genoeg winkeltjes waar je heerlijk kunt shoppen. In deze plaats vind je vele vintagewinkels en boetiekjes, maar ook grotere winkels zijn in Elburg te vinden. Aan onder andere de Beekstraat en de Jufferenstraat kun je heerlijk shoppen.

Drankjes en hapjes

Wil je na een lekker dagje wandelen en cultuur opsnuiven wat lekkers eten en drinken? Ook dat is zeker mogelijk in Elburg. Er zijn genoeg leuke restaurants en cafés te vinden om je honger en dorst te lessen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Brasserie aan de Gracht of Bistro Zilverzoen voor een heerlijke maaltijd. Ook high tea locaties in Elburg zijn er genoeg te vinden.

Overnachten 

Heb je na een dag nog geen genoeg gekregen van Elburg? Dan zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten. Dit kan in een B&B of Boutique hotel. Ook bevindt er zich een groot vakantiepark op korte afstand van Elburg. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om je dagje uit in Elburg te verlengen.