Snuif de cultuur op in Antwerpen

Antwerpen is samen met Brugge, Gent en Brussel een van de populairste steden van België. Niet enkel voor toeristen uit het buitenland maar ook voor Belgen zelf. De stad heeft dan ook heel wat te bieden.  De stad Antwerpen is de thuishaven voor meer dan 160 nationaliteiten. Aan cultuur dus zeker geen gebrek!

Leer de stad beter kennen

Naast de Antwerpse handjes is de stad Antwerpen voornamelijk bekend om de cultuur die het uitstraalt.  Je kan op verschillende manier de cultuur in Antwerpen leren kennen. Zo heb je de mogelijkheid om verschillende begeleide culturele tours te volgen. Bij zo’n tour geeft een gids meer uitleg over de monumenten of bezienswaardigheden die je passeert.

Zo heb je de mogelijkheid om een begeleide barokwandeling mee te maken. Je passeert hierbij enkel reusachtige muurschilderingen waarbij de barokstijl en streetart samenkomen.

Wil je meer te weten komen over de Joodse geschiedenis van de stad? Ook dat is mogelijk! Naast een wandeling in de Joodse buurt kom je tijdens deze wandeling ook meer te weten over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Indien je op een iets luchtigere manier de cultuur Antwerpen wil ontdekken, dan kan je ook een multiculturele stadswandeling Antwerpen volgen waarbij je de cultuur kan opsnuiven in de Arabische, Indiase en Chinese buurt van de stad Antwerpen.

Doe een city golf tour of een fietstocht

Zoals hierboven al is vermeld, is een stadswandeling in Antwerpen een van de manieren om de cultuur in de stad te ontdekken. Er zijn ook andere manieren om de stad beter te leren kennen. Een van de opties is een fietstocht langs de Antwerpse klassiekers. Je fietst langs onder meer het MAS, het Centraal Station en het historische centrum. Je krijgt uitleg over alle bekende trekpleisters van de stad. Daarnaast is de fietstocht ook inclusief stadsfiets. Je hoeft dus niet je eigen fiets mee te nemen, al mag dit natuurlijk wel.

Een andere manier om actief door de stad te wandelen is aan de hand van een city golf tour. Een van de tours begint in het centrum aan het stadhuis. Daarna passeer je onder meer de Groenplaats, de Vrijdagmarkt en het Vleeshuis. Bij elk van deze bezienswaardigheden speel je een wedstrijdje golf. Ideaal voor de iets competitievere zielen onder ons.

Wil je door de stad kruisen zoals je in de films ziet, namelijk op een tourbus? Dat kan ook! Je rijdt onder meer langs het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, de Grote Markt, de Zoo, het hippe Zuid en nog veel meer. Bovendien kan je uitstappen op een van de bezienswaardigheden die je absoluut van dichter bij wil zien en later bij een andere stopplaats terug opstappen.