Een Canada rondreis naar Yoho National Park

Canada is een immens groot land en zeker als je er een rondreis wil maken. Vaak worden het oosten en het westen van Canada opgesplitst als het gaat om rondreizen, want je hebt minstens een maand per zijde nodig om alleen de hotspots te bekijken. Wil je ook nog op avontuur en secret spots ontdekken, dan heb je langer nodig om één kant van het land te ontdekken. Een aanrader is om een Canada rondreis te maken naar Yoho National Park, een van de vele highlights. Hieronder lees je waarom. 

Hoe kom je bij Yoho National Park?

In Canada liggen de Rocky Mountains en midden in ligt het Yoho National Park. Het is een minder bekend park dan zijn grote broers Jasper NP en Banff NP, maar de natuur is er niet minder om. Er zijn helderblauwe meren, bergen, watervallen en het is minder toeristisch dan de andere nationale parken. Er is geen openbaar vervoer dat je naar het park brengt. Je moet dus met eigen vervoer, een auto of camper, op pad gaan naar dit mooie park. 

Als je tijdens jouw Canada rondreis naar Yoho NP wil, dan ga je naar de grens tussen Alberta en British Columbia en het ligt in het westen van het land. De snelweg loopt door het park, waardoor je eenvoudig bij bezienswaardigheden bent zoals Lake Louise en Golden. 

Waar moet je rekening mee houden tijdens Canada rondreis naar Yoho NP? 

Het nationale park is het hele jaar geopend en je kunt er dus ook het hele jaar terecht. Echter is het wandelseizoen vooral in de zomermaanden; juni, juli en augustus. Dit komt omdat in de winter er op bepaalde routes lawinegevaar is, waardoor wandelen en hiken wordt afgeraden. 

De kosten voor het betreden van het nationale park tijdens je Canada rondreis is 10 CAD per dag per persoon. Als je meerdere parken bezoekt of langer verblijft in het park dan één dag, zijn er kortingen te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld voor 140 CAD 12 maanden reizen voor een roep tot 7 personen. Wat in verhouding natuurlijk goedkoop is als je met meerdere personen gaat en/of meerdere dagen. 

Natuurlijk moet je er ook rekening mee houden dat het een natuurpark is en er dus wild rondloopt, waaronder beren. Hou daar dus rekening mee tijdens het wandelen door op te letten, geluid te maken, geen etensresten te laten slingeren en te zorgen dat je overzicht houdt op je pad. Tot slot kun je voor je eigen veiligheid nog een berenspray meenemen voor als je wel in gevaar komt. 

Bezienswaardigheden tijdens je Canada rondreis

Als je naar dit nationale park gaat tijdens je Canada rondreis dan staan hieronder een aantal bezienswaardigheden op een rij om niet te missen:

  • Emerald Lake, een smaragdgroen gletsjermeer;
  • Natural Bridge, een geslepen gat in de rotsen die een brug vormen;
  • Wapta Falls, een 150 meter brede waterval; en
  • Hoodoo Creek, rotspilaren die zijn ontstaan door wind- en watererosie.