Zonnebrillen opties zijn er in overvloed

gekleurde-zonnebrillen2Het beschermen van uw ogen tegen schadelijke stralen van de zon is erg belangrijk als je elke tijd buitenshuis besteden. Zelfs dagen dat wazige of saai zijn bescherming nodig voor onze ogen. Hier zijn een paar overwegingen.

Zonnebrillen komen in een verbijsterende reeks van keuzes; nooit zijn er zoveel mogelijkheden om uit te kiezen. Met alle variatie die je wilt van te voren wat de verschillen zijn tussen getint, reflecterende, meekleurende en polariserende lenzen weten. Natuurlijk is de stijl van het frame en de grootte van lenzen zal zijn duidelijke verschillen bij het winkelen voor een zonnebril. Het zal ook belangrijk zijn om precies te weten welk doel je zult gebruiken je zonnebril.

Zonnebril zorgen voor ons makkelijker te zien in het felle licht. Enkele glazen te beschermen tegen ultraviolette (UV) straling, terwijl het verminderen van schittering en die beschermen tegen fysieke schade die kan worden toegebracht aan de ogen. Iedereen is het risico voor zon-gerelateerde oogproblemen. Mensen die lange uren in de zon tijdens het werk of outdoor activiteit een hoger risico, dan iemand die binnen werken de hele dag lang. Andere mensen kunnen een hoger risico van oogletsel als ze op bepaalde medicijnen, zoals; tetracycline, de pil, diuretica en sulfa drugs.

Ultraviolet licht kan zowel het hoornvlies en het netvlies beschadigen, dus met een goede zonnebril de UV kan worden geëlimineerd uit volledig in het oog. Wat zonnebril u selecteert zij de meest mogelijke UV-bescherming mogelijk moet bieden. Het is goed om een bril die de zon blokkeren van alle kanten, het best bereikt met een grote ingelijste paar die rond het gezicht te vinden. Aankoop zonnebril die zowel de UVA-en UVB-stralen blokkeren, moet uw lenzen dit aangeven wanneer ze te kopen, als ze niet aangeven welke bescherming wordt geboden is het best niet om ze te kopen. Op de top van het dragen van een zonnebril is het een goed idee om een ​​brede rand hoed te dragen.

Fabrikanten gebruiken verschillende kleuren tinten specifieke resultaten voor verschillende zonnebril behoeften. De kleur van de tint worden de delen van het lichtspectrum die volledig worden opgenomen door de zonnebril bepalen. Geel of gouden tinten er verminderen tegenover kleur, die is blauw terwijl andere lampjes te passeren. Blauwe lichten hebben de neiging om een schittering ook wel bekend als blauwe waas te creëren. Grijstinten worden over het algemeen gebruikt als een all-purpose tinten verminderen de algehele helderheid met de minste hoeveelheid kleur vervorming. De grijze lenzen zijn een goede lens voor algemeen gebruik en autorijden. Bruine en oranje tinten zijn een ander voorbeeld van een goede all-purpose glazen. Ze verminderen schittering, absorberen blauw en UV-stralen. Blauw en violet is aangetoond bijdragen aan cataract. Paars en roze tinten zijn grote keuzes voor watersporten of golfen als ze bieden contrast van objecten tegen een blauwe of groene achtergrond. Groene tinten zijn een andere populaire optie als ze absorberen een deel blauw licht, terwijl het verminderen van schittering.

Om een paar reflecterende zonnebril ze zullen het paar met de gespiegelde look herkennen. Reflecterende zonnebril gebruik een reflecterende coating genoemd half-verzilverde oppervlak wordt toegepast in een zeer dun, dunne laag. De reden dat de werkwijze half-verzilverde genoemd omdat het reflecterende moleculen aangebracht op het glas verdeeld wordt, maar slechts half glas wordt bedekt door het gespikkelde proces. Dus de oppervlakte slechts ongeveer de helft van het licht dat op het oppervlak, zodat de andere helft gaan door de bril weerspiegelen. Vele stijlen gespiegelde glazen komen gradiënt vormen de extra bescherming aan de bovenkant van de glazen met minder bescherming aan de onderkant van de lenzen. Gespiegelde zonnebrillen zijn helaas gevoelig voor krassen dus extra voorzichtig moet worden gebruikt om hen beschermd.

Zowel zonnebrillen en brillenglazen die donkerder bij blootstelling aan de zon staan ​​bekend als meekleurende (of fotochromatische) zonnebril. De speciale lenzen werken met behulp van een chemische reactie met de UV-straling. De lenzen hebben miljoenen moleculen van stoffen zoals zilverhalogenide-zilverchloride. Wanneer de lenzen worden blootgesteld aan UV-stralen van de zon, de moleculen ingebed in de lenzen ondergaan een chemische reactie waardoor ze licht absorberen waardoor verduisteren.

Zonder het UV-licht, de lenzen gaan terug naar hun oorspronkelijke staat, moet worden opgemerkt dat de lenzen niet zou donkerder in de auto als de voorruit blokkeren meeste ultraviolet licht. Het merendeel van de meekleurende brillenglazen hebben wel een beetje tint opgenomen in hen, dus ze zullen nog steeds werken tijdens het rijden.

Het helpt om een beetje over polarisatie weten om te begrijpen waarom gepolariseerde zonnebril werken. Polarisatie gebeurt wanneer straling, vooral licht door verzonden, verstrooid, gebroken of gereflecteerd wordt beperkt tot trillen in slechts een bepaalde richting, kan het zowel natuurlijk en kunstmatig voorkomen. Een voorbeeld van natuurlijke polarisatie is als je kijkt naar de oceaan of een meer, de glans van de oppervlakte is een gevolg van het licht dat niet te maken door het filter van het water, dus je kunt niet zien onder de oppervlakte. Wat gepolariseerde lenzen doet is kan de verticaal gepolariseerde licht om van de meeste horizontale oppervlakken zoals wegen en water in te gaan. Een goede test om te zien of zonnebrillen zijn gepolariseerd of niet is om een ​​reflecterend oppervlak te vinden en met de glazen voor de oppervlakte die u wilt bekijken, draai langzaam aan de bril te controleren om te zien of de schittering vermindert, als het niet de glazen zijn gepolariseerd . Fotografen gebruiken vaak speciale gepolariseerde lenzen bovenop hun gewone lenzen om onnodige schittering van oppervlakken te voorkomen.

Er zijn een paar extra functies van een zonnebril die zal toevoegen aan de kwaliteit van uw lenzen. Krasbestendige coating wordt bereikt door een dunne duurzame film op het oppervlak van de lenzen; Dit verlengt de levensduur en veiligheid van uw bril, want het is bijna onmogelijk om een bril te dragen met een kras op hen terwijl het proberen om goed te zien. Anti-reflecterende coating vermindert wat bekend staat als back-glare, een gevolg van licht die op de achterkant van de zonnebril en stuiteren in de ogen. Tenslotte de meest populaire coating ultraviolet of UV-coating. Enkele van de meest ernstige oogproblemen kan worden gekoppeld aan UV-licht, zowel UVA en UVB. Een goede UV-coating op je zonnebril zal UV-straling te elimineren, is het belangrijk om te controleren of uw bril filteren honderd procent van zowel UVA-en UVB, moet er een etiket op je zonnebril om deze informatie.

Zonnebrillen komen in een veelheid van ontwerp, kleur keuzes en stijlen. Populaire ontwerpers bieden glazen in recept, mannen, vrouwen, sport en junior variëteiten. Een suggestie bij de aankoop van een zonnebril is om te proberen en selecteer een paar dat blokkeert het licht uit alle hoeken, bij voorkeur een die helemaal rond het gezicht wraps, dit is als je de ultieme oogbescherming willen. Uiteraard met alle beschikbare keuzes die je zult vooral select zonnebril die zowel de UVA-en UVB-straling in een stijl die het comfort en de juiste pasvorm te blokkeren.

Wat zonnebril u beslist op het dragen van je veiliger voelen dat je het elimineren van schadelijke stralen van het invoeren Jullie zijn ogen. Door op de juiste verzorging van uw ogen kunt u hopelijk problemen zoals cataract, kanker van het oog of photokeratitis (zonnebrand van het netvlies) en maculaire degeneratie, (dat is de belangrijkste oorzaak van blindheid bij mensen ouder dan 65) te voorkomen. Het betalen van een beetje extra voor een zonnebril met honderd procent bescherming is een slimme investering.

Leave a Reply