Definitieve denim

Denim-on-DenimIn een wereld waar denim is uitgegroeid tot een multi-miljoen pond industrie, kan de keuzes soms geest verbijsterend voor de consument. Bladeren door een catalogus of het nemen van een wandeling rond een menswear store kan een ontmoedigende taak op jacht naar de perfecte spijkerbroek, als je niet per se weten wat jeans gaat goed passen of waarom een paar is zo veel duurder dan anderen. Je ziet woorden als ‘zelfkant’, ‘raw denim’, ‘pre gewassen’ opknoping van de swing-tags en ​​de neiging kan zijn om weg te lopen verbijsterd in plaats van een lid van het personeel te vragen over het verschil. Dit alles voordat je dan gooien of je een slim fit, boot cut regular fit of loose fit in de mix.

Na een snelle scout rond het internet lijkt er niet aan een bepaalde site die dit probleem het hoofd heeft aangepakt leidt mij om dit artikel te schrijven in een poging om weg te nemen het stigma dat designer denim het is rond zijn.

Raw Denim

Droog / raw / ongewassen denim zijn enkele van de termen die je zou kunnen zien in verband met deze specifieke stijl. Zoals je misschien al hebt verzameld uit de laatste zin is het denim dat is ongewassen na wordt geverfd in de productiefase. Het resultaat is een zeer sterke verkleuring die door de tijd zal natuurlijk afslijten in bepaalde gebieden van stress en algemene slijtage. Hoewel stijver toen eerst gedragen, raw denim is een must voor een aantal denim kenners die houden van het breken in proces en de resultaten die het met zich meebrengt. Gebieden zoals de knieën en dijen als de maanden gaan zal beginnen te vervagen en slijten, waardoor het een zeer persoonlijke ‘woonde in’ effect.

Er wordt gezegd dat je raw denim niet mag wassen gedurende ten minste 6 maanden. Door deze tijd uw ongewassen jeans zal tijd om hun eigen stress-gebieden te ontwikkelen en de kleurstof zal vanzelf verdwijnen. Ze wassen voor die tijd zal resulteren in de kleurstof uitstorting van de jeans en de jeans iets krimpen. Het is een persoonlijke keuze te bepalen wanneer zij raw denim wassen. Sommige mensen zullen naar lengten van het zetten van hun jeans in de vriezer te doden bacteriën en geef ze de moeite van slijtage nog een paar weken ‘.

zelfkant Denim

Zelfkant of zelfkant denim is meestal aan de bovenkant van de prijsvork van een bepaald merk van jeans. Hoewel ze misschien niet in eerste instantie eruit zien alsof ze zijn de moeite waard de extra kosten, haven zij een fantastisch staaltje vakmanschap dat is de zelfkant rand. Door het verstrijken van de tijd, denim van mindere kwaliteit zal natuurlijk rafelen en moet worden gehecht aan de rand om dit te voorkomen. Een zelfkant rand voorkomt dat dit gebeurt en wordt gemaakt op basis van een voortdurende kruis draad die wordt doorgegeven helemaal naar beneden de rand van de stof.

Een zelfkant rand is herkenbaar aan de twee kleuren steek die nog steeds wordt toegepast decennia op. Een populaire manier om zelfkant jeans te dragen is om de zoom van de broek opleving, zodat de gestikte paneel zichtbaar is. Lange levensduur en duurzaamheid zijn de belangrijkste kenmerken van de zelfkant denim.

gewassen Denim

Net zoals ruwe denim is populair onder sommige denim kenners, gewassen denim heeft ook een grote aanhang om redenen precies tegengesteld aan die van ruwe. Pre-washed denim is al gegaan door een wasproces om het een oude look. Dit bespaart de consument de moeite van het ‘breken in’ de jeans. Het wasproces geeft het een veel zachter gevoel en de jeans zal niet bloeden zoveel kleurstof wanneer weer gewassen eenmaal gekocht. Kunstmatige schaafwonden en vervaagde gebieden worden soms toegevoegd aan verbetering van de gedragen in effect dat denim aanbiedingen gewassen. Denim liefhebbers zijn in het algemeen tegen het dragen van gewassen denim als het gaat tegen hun liefde voor het creëren van hun eigen individuele jeans

Japanse Denim

Meestal zult u merken dat de Japanse denim zal zijn aan de bovenkant van de prijs op jeans voor mannen. Dit is meestal neer op Japanse denim wordt gezien als de beste. Grote merken zoals Stone Island en Evisu gebruiken Japanse denim om deze reden. Oude stijl Japanse weefgetouwen te produceren zachter, donkerder, rijker en een hogere kwaliteit denim.

Heb je hopelijk vond een aantal van dit artikel interessant en het heeft een aantal mensen een beetje over de verschillen tussen denim verlicht. Wie weet, misschien de volgende keer als je uit bent op zoek naar uw volgende paar heren designer jeans, zal een deel van deze informatie te binnen schieten en u te helpen.

Leave a Reply